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Sauces reflexions of a chef

Edition en anglais

  • Hachette Pratique

  • Paru le : 14/05/2014
Mixing the humorous with the erudite, this book is stuffed with tasty anecdotes from the history of sauce-making in France. It is also a cry from the... > Lire la suite
8,49 €
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Mixing the humorous with the erudite, this book is stuffed with tasty anecdotes from the history of sauce-making in France. It is also a cry from the heart, deploring the disappearance of the great French sauces from our plates. For they werebanished during the second half of the last century, when they werefound guilty of dietary heresy. The pioneering chef Yannick Alléno lifts the veil on cutting-edge techniques that enable a chef to create a sauce like a winemaker produces a great vintage.
These new sauces lie at the heart of Alléno's cuisine moderne. Along the way, the reader is taken on a fascinating historical journey from antiquity to the future, and through the very DNA of French cuisine.

Fiche technique

  • Date de parution : 14/05/2014
  • Editeur : Hachette Pratique
  • Collection : Divers
  • ISBN : 978-2-01-396956-7
  • EAN : 9782013969567
  • Format : ePub
  • Nb. de pages : 80 pages
  • Caractéristiques du format ePub
    • Pages : 80
    • Taille : 4 072 Ko
    • Protection num. : Contenu protégé
    • Imprimable : Non Autorisé
    • Copier coller : Non Autorisé

À propos des auteurs

Trois étoiles au restaurant de l'hôtel Le Meurice, à Paris, puis 2 étoiles à l'hôtel Cheval blanc à Courchevel, le fils de bistrotier affiche un CV qui a de quoi en faire pâlir plus d'un : prix Auguste Escoffier 1994, Bocuse d'argent 1999, chef de l'année 2008 et cuisinier de l'année 2014... Sans compter les établissements portant son cachet à Marrakech, Paris, Saint-Tropez, Dubaï, Pékin et Taipei.
Yannick Alléno et Vincent Brenot - Sauces reflexions of a chef.
Sauces reflexions of a chef
8,49 €
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